Nevedi-lid dsm-firmenich is in diervoeder en gezondheid specialist op het gebied van essentiële nutritie, dierlijke productie en duurzaamheid. Een onderdeel hiervan is het verhogen van de eiwitefficiëntie en methaan reductie bij rundvee.

Koeien zijn hele nuttige dieren: zij maken van onder anderen gras, een grondstof waar wij als mens niet zo veel mee kunnen, hoogwaardige nutritionele eiwitten. Tijdens de vertering van het voer in de pens van de koe wordt er door de micro-organismen methaan gevormd die voor 95% wordt uitgeademd. Wereldwijd komt 20% van de methaanproductie van rundvee. Daarmee is het de grootste bron van broeikasgassen in de landbouw. De afgelopen 10 jaar is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan door dsm-firmenich met Bovaer®, waarna het product Europees is goedgekeurd als voeradditief met een gunstig effect op het milieu. In deze video legt dsm-firmenich uit dat door 1 theelepeltje Bovaer® per dag aan een koe te voeren, de methaanproductie door melkvee met ongeveer 30% – en bij vleesvee zelfs met gemiddeld 45% – kan worden verminderd.

Het product Crina® verbetert de stikstofefficiëntie en stikstofbalans. Daarom is dit product niet alleen een gunstig effect op het klimaat ten aanzien van het verlagen van de CO2-equivalenten in de aanvoer van diervoeders naar melkveebedrijven toe, maar ook doordat er minder stikstof onbenut via de achterkant de koe verlaat. En zo draagt dsm-firmenich bij aan een duurzaam voedselsysteem.

Zie hier het filmpje:https://youtu.be/D21oAw749X4
 
Tekst op Nevedi: